Kitap Tanıtımı: Totsukuni no Shoujo

Sonu gelmeyen denemeler ve şiirimsilere küçük bir ara verelim ve hayranı olduğum, zarif, bedii bir çizim tarzına; gece sabilere yatmadan önce okunan masallara benzer büyülü bir hikâyeye, fantastik bir evrene sahip güzel bir yapıttan bahis açalım aziz okuyucu: Öteki Taraftan Gelen Kız, Totsukuni no Shoujo.


"Çok çok uzak bir diyarda iki tane krallık bulunmaktaydı: Bir dokunuşla insanları lanetleyebilen çirkin canavarların cirit attığı "Dışarısı" ile insanların huzur ve güven içerisinde yaşadıkları "İçerisi". Tanışmamalıydı küçük kız ile canavar, lakin ancak böyle başlar asude masallar."

Geceyi gündüzden ayıran sisli alaca karanlıkta oyalanan iki kişinin hikâyesini anlatır bu sevimli eser, arka kapakta özetlendiği şekliyle. Biraz da olsa okuma isteği oluşmuşsa bu paragrafı atlamanızı rica ederim, kitaptan alacağınız deneyim eksilmesin. Esas karakterlerimizden Shiva, bir şekilde yolu "Dışarısı"na düşmüş küçük bir kızdır. Ona göz kulak olan bir canavar, Sensei ile birlikte yaşamakta ve "İçerisi"ne dönmek için gelip onu almasını umduğu teyzesini beklemektedir. Her ne kadar Shiva'nın üstüne titrese ve ona müthiş bir bağlılık duysa da, Sensei lanetli bir canavardır, bir insan olan Shiva'ya tek bir dokunuşu onun da lanetlenmesine neden olacaktır. Bu narin, küçük kızı hem kendinden, hem de diğer canavarlardan koruması gerekir, bunların haricinde de sayısız tehlike "Dışarısı"nda onları beklemektedir.

Esas karakterlerimiz, solda Shiva, sağda Sensei

Çizimlere ne kadar güzelleme yapsam da kendimi ve hakikati ifade etmede yetersiz kalacağım; fevkalade, fevkalade. Müellif Nagabe'nin kalemi hem hikâyede hem de illüstrasyonlarda pek bir kuvvetli olduğunu bizatihi gösteriyor. Oldukça saf, tabii diyaloglara ve öyküye sahip bir kitap var elimizde, okudukça çehremde beliren tebessüm bunun en büyük delili. Eserle aramda tarif etmekte zorlandığım bir bağ oluştu; sanki benim için, bana hitap etmek üzere yazılıp çizilmiş, her türlü beklentimi karşılayan, zevklerimi yansıtan, tözümün bir parçası hâline gelmiş nadide bir yapıt. Tanışmakla kendimi çok talihli ve bahtiyar addettiğim sevgili arkadaşım.

Kutucukları sağdan sola doğru okumayı unutmayın~

Teknik detaylara gelecek olursak, şu ana kadar serinin üç tane kitabı Seven Seas tarafından İngilizce'ye çevrildi ve basıldı, dördüncüsü de yolda. Klişe diye tabir edebileceğimiz hikâyelere ve karakterlere sahip mangalardan birazcık uzaklaşmak isteyenler için olduğu kadar mangaya yeni başlayanlar için de isabetli bir seçim olacaktır Totsukuni no Shoujo. Mümkünse basılı hâlde temin etmeye çalışın, kitabın vereceği his pek ayrıdır, o rayihayı, o sayfaların inceliğini deneyimlemeli. İlaveten Mahoutsukai no Yome'ye değinmeden olmaz, aralarında bazı benzerlikler var, ve iddia odur ki, birini beğenen diğerini de koşulsuz beğenecektir. Şahsen test ettim ve kanıtladım, sizi de kanıtlamaya davet ediyorum.

çok yavaşça, çok sessizce~

Yine geldik yazımızın hülasasına. Pek çok incelememde olduğu gibi deneyimlemenizi salık vereceğim bir yapıttır kendileri, ilginizi çektiyse ne mutlu bana. 
Böyle nadide çalışmaların çoğalması, böyle nadide eserlerle daha çok karşılaşmak dileğiyle...

Yorumlar

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnceleme: Görsel Romanlar